Kupnja kvalitetnih naočala na internetu po povoljnoj cijeni

Obećala sam (sebi i mnogim prijateljima i poznanicima) da ću napisati članak o tome kako sam u posljednjih par godina preko interneta po povoljnoj cijeni kupila više pari različitih dioptrijskih naočala, uglavnom minusnih, cilindričnih i jedne progresivne. Svih pet pari, uključujući dostavu, carinu i porez, koštalo me manje nego što su nam u jednoj zagrebačkoj optici prije par godina htjeli naplatiti jedne osrednje progresivne naočale. Zapravo, to je i bio okidač moje potrage za boljim rješenjem. Mislim da me razumijete svi vi koje priroda nije nagradila savršenim vidom i trošite silan novac na izoštravanje slike, kao što sam i ja godinama (točnije desetljećima) kupovala (pre)skupe naočale, naravno na rate 🤓

Kad mi je dozlogrdilo dizati kredite za opskrbljivanje uže obitelji i sebe pomagalima za vid, odlučila sam potražiti neki jeftiniji način i našla ga na stranici https://www.eyebuydirect.com. Prvi sam par naručila krajnje oprezno, spremna na gubitak novca i zaprimanje pošiljke s ne tako kvalitetnim sadržajem. No, moram priznati da sam se iznenadila jer su naočale došle brzo, bile su lijepe i kvalitetne. Čak sam na dar s njima dobila i slatki mali odvijač za zatezanje šarafića <3

Nakon toga sam se odvažila na još jednu narudžbu, pa sam tako do danas kupila ukupno pet pari naočala. Na sljedeće dvije slike su neke od njih:

Kao što rekoh, kupila sam još tri para, ali nisu sve za mene, pa neću stavljati fotke. Ono što je važno reći – naočale su kvalitetne, lagane, sa stanjenim staklima jer je dioptrija poprilična.

Kako sam ih naručila?

Dobra je stvar što se sve naočale mogu virtualno “isprobati” tako da uploadate svoju fotku, označite sredinu zjenica i onda kliknete na “try on”. Sustav vam prikaže točan omjer veličine naočala u odnosu na vaše lice, tako da je prikaz vrlo vjeran stvarnom stanju.

Naravno, da biste naručili naočale morate imati recept od svojeg oftalmologa, pa sve vrijednosti koje vam je oftalmolog napisao u nalazu ili receptu upišete u kućice koje vam se nude pri narudžbi.

Nakon što odaberete okvir, upišete svoje podatke o dioptriji i odaberete stakla. Možete birati od najjeftinijih (čitaj: najdebljih) do najtanjih, možete si uzeti fotosenzibilne leće koje su, naravno, skuplje, a i tu ima raznih kategorija. Možete si složiti kombinaciju okvira i sunčanih naočala, leće sa zaštitnim slojem za rad na računalu, s dioptrijom i bez nje – mogućnost kombiniranja je doista velika.

Kad sve što ste si odabrali kombinaciju ubacite u košaricu, slijedi plaćanje. Možete platiti većinom kreditnih kartica ili PayPalom, a prije zaključivanja kupnje možete iskoristiti kupon za popust!

Budući da sam ja sa svojim kupnjama stekla status vjerne mušterije, dobila sam i kod koji mogu podijeliti sa svojim frendovima, pa evo dijelim ga i tu s vama da si imate za početni popust kod prve narudžbe:

IFI11MCK9F

Ako se odlučite kupiti naočale na stranici https://www.eyebuydirect.com , to je pravi trenutak da kopirate ovaj kod u kućicu klikom na “apply code” i ostvarite zgodan popust. Nema na čemu 🙂

Nakon što ste zaključili kupnju, za par dana bi vam se e-mailom trebala javiti špediterska služba koja će vas obavijestiti da je stigla pošiljka za vas koju će trebati ocariniti i oporezovati. Meni su također javili da im pošaljem ispunjeni obrazac za carinjenje robe i EORI broj. Njega dobijete od Carinske uprave (link) i vrijedi vam i za sljedeće kupnje. Špediterskoj službi platit ćete uslugu carinskog posredovanja i potom će vam dostaviti vaše naočalice. Mene je ukupni trošak naočala, carine, poreza i carinskog posredovanja za zadnji par naočala koštao nešto manje od 700 kuna.

Nadam se da vam je ovaj članak pomogao u potrazi za povoljnim, a kvalitetnim naočalama!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *