gototopgototop

Dobrodošli, Gost
Prijava - Registracija.    Zaboravljena Šifra?

Ja bih radila biznis, pa istražujem...
(1 posjeta) (1) gostiju
Idi na dnoStranica: 1
TEMA: Ja bih radila biznis, pa istražujem...
Ja bih radila biznis, pa istražujem... Prije 1 godina, 7 mjeseci Karma: 0
Poštovani kreativci i kreatike,
pratim ve? dugo ovaj forum i uživam u vašim radovima. Sama, nažalost, nemam baš vještine i znanja da bih nešto svoje pokazala (ako bude - ja ?u se javiti), ali neizmjerno uživam u rukotvorinama, ljudskoj kreativnost, mašti i tradicijskim rukotvorinama, zato se dosad nisam registrirala... a sada kona?no jesam jer trebam vaše mišljenje...

Potaknuta tom ljubavlju i divljenjem za kreativnoš?u i ru?nim radom, a i potrebom da nešto zaradim, razmišljam o pokretanju firme koja bi upošljavala ljude koji znaju plesti, vesti, heklati i koja bi te radove prezentirala na tržište.
Prva stvar koju bih željela napraviti je linija ru?no ra?enih dekica, papu?ica, kapica, jaknica za bebe - nešto trajno, lijepo, maštovito. Nema osobe koja se nije zaustavila na cesti diviti se pokriva?u za moje bebe - a koje je još moja baka meni heklala. Danas bake više ne rade takve stvari (barem ne one iz moje sredine) i ljudi takvih stvari jednostavno nemaju. A to je šteta. To su predivne stvari, trajne uspomene, neka vrsta obiteljskog naslije?a.

Prvo je pitanje - koliko biste, da radite za mene, tražili za jednu dje?ju dekicu - tj. za bebu, heklanu od vune, skupa s materijalom? Nemam poslikanu mustru, ali uzmite si iz glave neku ideju, nešto umjereno složeno - lijepo, unikatno, a opet ne nešto bijesno... ili ako biste prezentirali nešto bijesno - koliko bi to koštalo? Koliko papu?ice, koliko kapica?
Drugo je pitanje - koliko toga možete napraviti na sat?

Tre?e pitanje - stvarate li svoje mustre, ili ih odnekud vadite? I možete li, npr. ako vam dam svoje heklane stvari to ponoviti - imam tu dekicu koju držim za hit :) pa me zanima mogu li kreativci to skinuti bez nacrta mustre.

ETo, puno ?ete mi pomo?i ako mi odgovorite na ta pitanja, jer od nekuda moram po?eti... a ako se zalaufam i uspijem - ja ?u javiti kako mi ide, gdje se nude te stvari i tako...

Lijep pozdrav!
Alissa
Fresh Boarder
graphgraph
Korisnik offline Profil ovog korisnika
Pisanje je dopušteno samo registriranim korisnicima.

Re: Ja bih radila biznis, pa istražujem... Prije 1 godina, 7 mjeseci Karma: 8
Možeš li biti malo specifi?nija, naime kako misliš prezentirati radove, misliš otvoriti trgovinu ili online trgovinu i prodavati preko interneta, misliš naru?ivati konkretne radove ili po izboru onoga koji plete i hekla, misliš li pla?ati odmah ili po prodaji itd... Kada kažeš zapošljavati, pretpostavljam da zapravo misliš na naru?ivanje rada?

Što se ti?e izrade baby dekica, to je jedan od uobi?ajenih poklona novoro?en?etu, ima veliki broj online trgovina koje nude taj tip ru?nog rada, a postoji i cijeli niz ?asopisa upravo za baby dekice i op?enito baby heirloom, od izdanja leisure arta do mani di fata.
?isto okvirno, možeš vidjeti ovdje kako se kre?u cijene u ovom slu?aju heklanih dekica, ali ima i pletenih. ... ili ovdje

A sad konkretni odgovori na tvoja pitanja:
1. ne bih plela za tebe, niti za nekog drugog, da pletem za novac ponudila bih sama na ebayu ili napravila online trgovinu, na taj na?in mogla bih ponuditi konkuretnu cijenu i novac bi išao direktno meni u džep.
Kada bih kojim slu?ajem plela, cijena materijala bi bila barem 2 euro po 50 gr konca ili vune i nikako ne bih išla na ništa jeftinije jer za bebe materijal mora biti superiorne kvalitete, dakle ili ?isti pamuk, eventualno u kombinaciji s bambusom ili vuna s oznakom superwash i lambs wool. Nikako ne bih savjetovala izradu s drugim materijalima radi mogu?nosti alergijskih reakcija, posebno ne mohair ili angora.

2. nisam si nikada štopala vrijeme koliko redova opletem za sat vremena, ali se sje?am da sam dekicu za Sofiju napravila vrlo brzo, više vremena sam izgubila smišljaju?i uzorak. Prosje?no brza pletilja vjerujem da dekicu može oplesti za dva do tri popodneva, radi se o veli?ini nešto ve?oj od le?a za muški džemper ... naravno vrijeme izrade produžuje kompliciraniji uzorak.

3. heklane mustre u pravilu mogu sve ponoviti ?im vidim uzorak, a za pletene mustre imam arhivu uzoraka koje onda obi?no kombiniram, ponekad krenem od nekog modela i onda po njemu mijenjam ili dodajem po vlastitom naho?enju.
bodulka
Moderator
graphgraph
Spol: Žensko Crtice iz Italije Lokacija: RIm

Re: Ja bih radila biznis, pa istražujem... Prije 1 godina, 7 mjeseci Karma: 5
Potpisujem bodulku od prvog do posljednjeg slova... od to?ke 1 do 3!
Radujem se kad vidim da je netko poduzetni?kog duha uspio i bude mi žao da nisam hrabrija i sama!!!
Sretno!
Lorna Doone
Sve što ruke mogu moja su vječna fascinacija!
Moderator
graphgraph
Spol: Žensko Lornina škrinjica Lorna Lokacija: Zagreb Rođendan: 05. /05

Odgovor:Re: Ja bih radila biznis, pa istražujem... Prije 1 godina, 3 mjeseci Karma: 2
Slažem se s romantales i lornom! :)
goce1
Sutra je novi dan!
Gold Boarder
graphgraph
Spol: Žensko
goce

Idi na vrhStranica: 1
Moderatori: Jana